Keelamandelen verwijderen herstel

Het is alweer bijna twee weken geleden dat mijn keelamandelen verwijderd zijn en ik kan je vertellen dat het goed gaat.

Dag 1
De eerste nacht heb ik in het ziekenhuis ‘geslapen’ ik heb geen oog dicht kunnen doen omdat ik het best spannend vond. De pijn was prima te doen met de goede medicatie. Ik kreeg 4 x 2 paracetamol en 2 keer diclofenac. In eten had ik eigenlijk geen zin en dronk alleen maar ijswater of ik kreeg een ijsje. Na de middag mocht ik lekker naar huis en kon ik thuis me bed in.

Dag 2
Na constant wakker worden snachts om even een slokje te drinken is best vermoeiend. Ik sliep eigenlijk rechtop want dat maakte het slikken gewoon een stuk makkelijker. Ik werd vooral heel slap omdat ik gewoon niks kon eten. Ook deze dag dronk ik heel veel water en at ik ijsjes.

Dag 3
Kwa pijn vond ik het nog steeds te doen ik had het echt veel erger verwacht. Ik nam wel elke dag op dezelfde tijd de medicijnen om zo een spiegel te houden. Ook heb ik een baby potje fruit gegeten. En ik kan je vertellen dat ik dan zo lekker!

Dag 4
Na een goede nacht slaap ging het wel weer een beetje. Vanaf deze dag kreeg ik heel veel last van slijm waardoor ik constant moest hoesten. En dat deed toch best pijn. Ook kreeg ik vanaf deze dag oorpijn wat gewoon heel vervelend is.

Dag 5-7
Deze dagen ging het alweer een stuk beter. Ik kon steeds wat meer eten wel gepureerd en met mini hapjes. Ook heb ik Loulou weer naar school gebracht want er lag een berg met sneeuw en heb ik ook weer boodschappen gedaan. Ik gebruik nog steeds de medicatie. Ik merkte dat ik aan het einde van de dag wat meer last kreeg omdat ik dan teveel gepraat had.

Na 1 week gaat het eigenlijk best goed. Ik had nooit verwacht dat het me zo erg mee zou vallen. Natuurlijk doet het pijn en voel je je ellendig door het weinig kunnen eten. Maar naar alle horror verhalen wat ik had gelezen en gehoord. Na negen dagen ben ik gestopt met diclofenac en ik moet eerlijk zeggen dat ik nu nog steeds 3 x 2 asprines op een dag gebruik. Dat maakt het eten gewoon een stuk makkelijker omdat de pijn nog steeds niet weg is.

Liefs Stephanie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *