Keelamandelen verwijderen

Ik kreeg via Instagram heel veel vragen in mijn inbox waarom ik mijn keelamandelen heb laten verwijderen en hoeveel last had ik ervan?

Waarom heb ik ze laten verwijderen?

Al mijn hele leven lang is mijn keel heel zwak. Heb van jongs af aan best wat keelontstekingen gehad en ook wel eens een abces. Daarna ging er een lange tijd over heen totdat ik kinderen kreeg. Toen begon het riedeltje overnieuw alleen dan wel 5 tot 10 keer per winter. En ook kreeg ik weer een abces in mijn keel. Ik leefde echt van antibiotica naar antibiotica. Het werd echt een obsessie. Ik was er echt constant mee bezig. Hoe bang ik ook was ze moesten er gewoon echt uit. Ik heb in totaal een jaar op de lijst gestaan om geholpen te worden.

Dag van de operatie

Als je zo bang bent om geopereerd te worden en dan ook nog eens alleen naar binnen mag wegens Corona word je niet blij van. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten. Ik moest me om 7:15 melden en kreeg gelijk een intake met 2 paracetamol en werd gelijk naar een kamer gebracht waar ik me moest omkleden.

De operatie

Na een uur werd ik al opgehaald om naar de holding te gaan. Ik kreeg een warme deken over me heen en ik werd goed afgeleid. Ik hoefde er niet zolang te wachten en mocht naar de operatie kamer. Ik kreeg een infuus en nog een warme deken en ik werd in slaap gebracht.

Uitslaapkamer

Volgens mij duurde de operatie maar 30 tot 45 minuten. Ik werd een beetje verward wakker en al snel kreeg ik wat pijnstilling erbij en een ijsje. Het was goed te doen. Ik was eigenlijk gewoon een beetje in shock.

Op zaal

Al snel mocht ik naar zaal toe. Waar ik constant in de gaten werd gehouden en veel ijswater en ijsjes kreeg. Ik was vrij moe en viel af en toe in slaap. Ik moest een nachtje blijven ivm kans op een nabloeding maar ik heb die nacht geen oog dicht gedaan. Je hoort gewoon andere geluiden en ligt in een ander bed.

Achteraf is de operatie echt heel erg meegevallen en heb ik mezelf zo bang gemaakt voor niks! Er zijn zulke lieve mensen die je alles uitleggen en je afleiden. In de volgende blog vertel ik alles over de dagen erna want ik ben nog aan het herstellen.

Liefs Stephanie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *